לידה Archives - דולה זה גְּדוּלָּה https://gdoula.co.il התאמת דולה לחוויית לידה טובה, הריון לידה והורות Sat, 06 Feb 2021 18:40:01 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://gdoula.co.il/wp-content/uploads/2017/09/cropped-fav-32x32.png לידה Archives - דולה זה גְּדוּלָּה https://gdoula.co.il 32 32 בדיקת פתיחה https://gdoula.co.il/%d7%91%d7%93%d7%99%d7%a7%d7%aa-%d7%a4%d7%aa%d7%99%d7%97%d7%94/ https://gdoula.co.il/%d7%91%d7%93%d7%99%d7%a7%d7%aa-%d7%a4%d7%aa%d7%99%d7%97%d7%94/#respond Sun, 21 Jun 2020 05:17:00 +0000 https://gdoula.co.il/?p=5461 הרבה נשים חוששות מבדיקת הפתיחה בלידה. מה היא בדיקת הפתיחה? מה מחפשים בה? מה חשוב שתדעי ותשאלי?

The post בדיקת פתיחה appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
בדיקת פתיחה – צמד מילים שלרגע עוצר אותנו וכמו מקפיא קצת במקום. לצערי אני רואה כמעט תמיד איך הנשימה נעצרת בו, ואכן זו בדיקה פולשנית מתובלת בלא מעט חוסר נעימות ובדרך כלל, גם אחת מהבדיקות הראשונות בתחילת הלידה.
הבדיקה מתבצעת על ידי מיילדת או רופא/ה והיא באה לתת אינדיקציה על התקדמות הלידה.

כיצד מתבצעת בדיקת פתיחה בלידה?

לצורך ביצוע בדיקת פתיחה לקראת או במהלך הלידה, האישה תתבקש לשכב על הגב כשהרגליים מפוסקות לצדדים. חשוב להקפיד בשלב הזה שאת מכוסה בכדי לשמור על מקסימום פרטיות. המיילדת או הרופא/ה  מכניסה  שתי אצבעות לנרתיק ולפי זה מרגישה ומעריכה את הפתיחה. חשוב להגיד שההתיחסות הרווחת בבדיקה בקרב האוכלוסיה בדרך כלל היא לפתיחה בעוד שלא פחות חשוב להבין ואולי אף יותר את המחיקה של צוואר הרחם. בתחילת הלידה צוואר הרחם הוא אחורי וסגור כלומר פונה לכיוון עצם הזנב, במהלך הלידה הוא מתרכך נמחק ובא קדימה.

מה מבינים מהבדיקה בלידה?

ההתיחסות לפתיחה נמדדת בסנטימטרים (ולא כפי שהיה פעם באצבעות) מאפס עד עשר אך מדד חשוב נוסף שלא תמיד נותנים לו מספיק תשומת לב הוא הרכות של הצוואר והמחיקה – כשצוואר הרחם מתרכך ונמחק, לידה יכולה פתאום להתקדם בקצב הרבה יותר מהיר

.

מבחינת מחיקת צוואר הרחם, אורך הצוואר הסגור הוא כארבעה סנטימטרים והמחיקה נמדדת באחוזים, איך הוא מרגיש רך או קשה והמיקום שלו אחורי קדמי או אמצעי. (ככל שיש יותר אחוזי מחיקה צוואר הרחם בשל יותר ללידה).

האם בדיקת פתיחה כואבת?

בבדיקות הפתיחה שקורות בתחילת הלידה סביר להניח שהמיילדת תבקש מהאישה לשים אגרופים מתחת לישבן בכדי שיהיה לה יותר קל לבדוק ועדיין הבדיקה עשויה לכאוב, בהמשך הלידה ככל שהצוואר מתרכך נמחק ובא קדימה סביר שיכאב פחות

אז מה חשוב לשאול ?

כשאתן רוצות להבין את ההתקדמות בבחינת המידע הרפואי, אתן רוצות לברר ולשאול כמה הפתיחה ומה המחיקה, ולהבין היטב את מצב הצוואר – האם הוא רך? אחורי?
לפעמים אני מלווה כדולה נשים שעוברות שעות ארוכות וכואבות, מוצאות את עצמן כבר עייפות, מותשות ולא מצליחות למצוא מקום בתוכן של שקט לנוח. הן מגיעות לבית חולים, נבדקות ואז נאמר להם פתיחה אחת וחצי שתיים… מיותר לציין שבו ברגע נופלות פניהן כי שמעו פתיחה שתיים, אלא מה… בכלל שכחו לשאול לגבי מצב צוואר הרחם. כשאני שואלת יכול להאמר לי לדוגמא: מחיקה שמונים תשעים אחוז צוואר רך ואלו הם תנאים מעולים ונקודת פתיחה מצוינת ללידה, כי צוואר הרחם – במיוחד בלידה ראשונה – הוא העקשן הגדול וכשהוא מתרכך ונמחק הלידה יכולה לטוס קדימה.

 חשוב לזכור– לכל איש רפואה אצבעות שונות והערכה שונה, ולכן לפעמים תשמעי מכל אחד הערכה מעט שונה, הבדיקה ה"הכרחית"  היא בדרך כלל במיון בקבלה ובפתיחה מלאה. כל שאר בדיקות הפתיחה אומנם יתנו אינדיקציה על התקדמות אבל יש גם הרבה פרמטרים אחרים שמעידים על התקדמות, לא תמיד צריך לעשות עוד ועוד בדיקות ולפעמים אף עדיף להמנע בכדי להפחית סיכויים לזיהום וכמובן התחושה האישית של האישה.

Newborn Baby

הכי חשוב לזכור-
– גופך הוא משכנך, תמיד תבקשי לדעת לפני כל בדיקה, מה עושים? בשביל מה, האם הכרחי  איך זה קורה ? – קחי לך רגע לפני הבדיקה שתרגישי שאת מוכנה, שהגוף מוכן לבדיקה והקפידי לעבוד עם נשימה עמוקה תוך כדי הבדיקה.
– תדאגי בסוף כל בדיקה לקבל הסבר מלא על הבדיקה ולהבין. 
אלו הם לא רק זכויותייך המוצהרות אלה גם אחריותך לשמירה וכיבוד הגוף שלך.

בדיקת פתיחה עצמית

– 

עוד בימי ההריון את יכולה להתחיל ולבדוק את עצמך כך שתכירי את המבנה הפנימי שלך ובזמן הלידה תוכלי בעצמך לבדוק את עצמך ולהבחין בשינויים:

כמובן הקפדה על הגיינה ושטיפת ידיים היא הדבר הראשון, לאחר מכאן אם תכניסי את האצבע המרכזית שלך לנרתיק, את תפגשי בקצה האצבע באיבר כמו אף, זהו הצוואר, את יכולה למשש ולהרגיש את הקושי והאורך, זה ירגיש כמו סחוס קשה, בזמן הלידה כאמור ילך ויתקצר ומה שהיה קודם כמו אף קשה יתחיל להרגיש כמו שפתיים מכווצות כל פעם קצת פחות , לפי זה תוכלי להרגיש ההשתנות ולקבל מדד על התקדמות התהליך.

בברכת לידה טובה ובריאה עירית ניצן.

The post בדיקת פתיחה appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
https://gdoula.co.il/%d7%91%d7%93%d7%99%d7%a7%d7%aa-%d7%a4%d7%aa%d7%99%d7%97%d7%94/feed/ 0
אפידורל – לקחת או לא לקחת? https://gdoula.co.il/%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%9c-%d7%9c%d7%a7%d7%97%d7%aa-%d7%90%d7%95-%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%a7%d7%97%d7%aa/ https://gdoula.co.il/%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%9c-%d7%9c%d7%a7%d7%97%d7%aa-%d7%90%d7%95-%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%a7%d7%97%d7%aa/#respond Sun, 14 Jun 2020 04:23:00 +0000 https://gdoula.co.il/?p=4613 אפידורל בלידה - מה הסיבות לקחת אפידורל? מה הסיבות לא לקחת אפידורל? ואיך מחליטים?

The post אפידורל – לקחת או לא לקחת? appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
רגע לפני הלידה, אחת השאלות הנפוצות שישאלו אותך היא “את מתכננת לקחת אפידורל?” .
מנסיוני כדולה לאורך השנים, הגיעו אלי 3 סוגים של נשים – אלה שיודעות מראש שהן רוצות אפידורל ורצוי בחניה, אלה שרוצות ללדת בלידה טבעית – ללא אפידורל, ואלה שלא באמת יודעות מה נכון להן, או סתם בוחרות שלא להינעל מראש על אפשרות אחת ספציפית.

דולה במאיר

אולי תופתעי, אבל אין לי תשובה חד משמעית. לכל אשה ולכל לידה תשובה אחרת וחשוב בעיני לדעת שמדובר בכלי – כלי נוסף בארגז הכלים שאת מביאה עמך ללידה.  בכל זאת, מאחר ואני מאמינה שמה שישפיע על חוויית הלידה שלך הוא לא אם תקחי אפידורל או לא, אלא אם תעשי בחירה המבוססת על ידע ותרגישי שלקחת חלק מלא בלידה שלך החלטתי להביא כאן עבורך מגוון סיבות לקחת אפידורל או לא לקחת אפידורל – העיקר שתבחרי נכון.

למה לקחת אפידורל?

  • כי הוא כלי מצויין לאלחוש הכאב ומשמעותי ביותר אם מיצית את מגוון הכלים האחרים להתמודדות עם הכאב
  • כי כשהגוף רפוי תהליך הלידה יכול להתקדם – לפעמים אפילו מהר יותר מבמצב בו את כאובה מאד והגוף מתוח.
  • כי אם את חוששת מאד מתהליך הלידה הוא יאפשר לך לחוות את הלידה באופן מעומעם יותר ולהתמודד עם הפחד בצורה טובה.
  • כי אם יידרשו התערבויות נוספות בתהליך הלידה כמו וואקום או לידה קיסרית, האפידורל יאפשר התמודדות קלה יותר.
  • כי השותף שלך ללידה יחווה את הלידה בצורה רגועה יותר אם  תעברי אותה כשאת פחות כאובה
אפידורל

למה לא לקחת אפידורל?

  • כי הוא מונע ממך להרגיש את הלידה באופן מלא
  • כי הוא עשוי להוריד את לחץ הדם שלך ולגרום לך להרגיש חלשה
  • כי מחקרים מוכיחים שהוא עשוי להאט את השלב השני בלידה – שלב הלחיצות ולהגדיל את הסיכוי לצורך בהתערבויות כמו וואקום
  • כי הוא מפחית את אפשרויות התנועתיות בלידה ומקבע אותך למיטה לכל אורך הלידה
  • כי עם אפידורל קשה יותר להיעזר בכח הכבידה על מנת לסייע לעובר להתברג וללידה להתקדם

מה הכי חשוב?

לשאול את הצוות המטפל בך על המצב שלך, של העובר שלך ושל הלידה, להקשיב לגוף שלך ולהשאיר לעצמך את הזכות לבחור מה נכון לך.

The post אפידורל – לקחת או לא לקחת? appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
https://gdoula.co.il/%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%9c-%d7%9c%d7%a7%d7%97%d7%aa-%d7%90%d7%95-%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%a7%d7%97%d7%aa/feed/ 0
סיפור לידה https://gdoula.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8-%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94/ https://gdoula.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8-%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94/#respond Fri, 29 May 2020 12:26:18 +0000 https://gdoula.co.il/?p=4615 בחיים שלי כדולה, יש מעט מאד נקודות – מקובעות מראש ביומן – שאוותר עבורן על ליווי לידה של זוג שיצרתי אתם כבר חיבור וקשר. לגבי כל שאר האירועים המשמעותיים בחיים שלי, ההנאות הספונטניות ואירועים שלא נקבעו מספיק זמן מראש- הם תמיד בעדיפות שניה. כזו היתה גם המסיבה שהוזמנתי אליה לאותו ערב. ידעתי שאם אצטרך – אפספס אותה, אבל ממש קיוויתי שזה לא יקרה

The post סיפור לידה appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
בחיים שלי כדולה, יש מעט מאד נקודות – מקובעות מראש ביומן – שאוותר עבורן על ליווי לידה של זוג שיצרתי אתם כבר חיבור וקשר. לגבי כל שאר האירועים המשמעותיים בחיים שלי, ההנאות הספונטניות ואירועים שלא נקבעו מספיק זמן מראש- הם תמיד בעדיפות שניה.
כזו היתה גם המסיבה שהוזמנתי אליה לאותו ערב. ידעתי שאם אצטרך – אפספס אותה, אבל ממש קיוויתי שזה לא יקרה.
אשה מבוהלת עם בן זוגה לאחר ירידת מים

ואז היא ענתה לי.
יש צירים. אמנם קצרים אבל שונים מכל מה שחוותה עד היום. שבוע 40+6 .  הגלגלים בראש שלי החלו לחשב: מה אספיק לעשות? יש סיכוי שאספיק גם ללוות אותה וגם להגיע?  הרי בלידה הקודמת היא ילדה תוך פחות משעתיים, חבל שגם בקורס הכנה ללידה לא מקבלים תשובות מדוייקות כאלה…

בהשלמה, הכנתי את עצמי לכל האפשרויות. סייימתי משימות דחופות והתכוננתי לרגע שבו תקרא לי וגם לאפשרות שאיכשהו אספיק גם וגם.

השעות חולפות, הצירים מתארכים. לא מאד צפופים אבל אי אפשר לפספס את מגמת ההתגברות. זה בהחלט בכיוון.

הריון כחול לבן

מתי לצאת? היא לא רוצה לצאת מוקדם מדי. אני לא רוצה להגיע מאוחר מדי.  כשהיא מסמסת “כואב… בואי…” אני נכנסת לרכב כמו טיל שנורה במהירות מטורפת. הדיסק הקבוע מנגן לי ברקע, בתא המטען תיק הלידה וגם תיק למסיבה – ליתר בטחון.

אני מגיעה וזה מרגיש מוקדם מדי. ציר יפה וכואב אחת לכמה דקות אבל עוד רחוק, והיא נראית שמחה וטובת לב, ממש לא “בלידה”... בבדיקת הרופאה יש 3 ס”מ פתיחה וצוואר מחוק. אני מבינה שאנחנו פשוט צריכים צירים ואווירת לידה אבל התנאים שנוצרים אחרי שאמרו לנו “לכו להסתובב”, בקניון הרועש והממוזג למטה לא ממש מאפשרים…

דולה חייבת להיות יצירתית. אז אני גוררת אותם למסע כומתה במעלה ובמורד המדרגות. גם שם עוברים אנשים, מסתכלים עלינו עם כל ציר ומעירים משהו אבל זה לא מפריע לה. הצירים מצטופפים מעט ומתחזקים הרבה והיא עדיין נראית כמעט רגיל בין הצירים ומספרת שהיא זוכרת את זה הרבה יותר כואב בלידה הקודמת.

ההתקדמות ניכרת גם בבדיקה ואנחנו בחדר הטבעי. אני ממלאת את הג’קוזי והיא נכנסת לתוכו בלאות ונינוחות. החדר חשוך והמים מעלים ניחוח של שמנים ארומטיים. נעים כל כך שהצירים מתרחקים – כמעט נעלמים. אף אחד לא מוטרד. ללידה שלישית קצב משלה.

אחרי קצת מנוחה היא קמה, מבקשת להסתובב בחדר, והצירים חוזרים. מהמסדרון עולים קולות של לידה והיא נלחצת. אני מזכירה לה שנשים אחרות במצבה כבר נראות ונשמעות הרבה יותר חזק ושהיא מתמודדת נהדר. היא מסכימה ונזכרת שבלידה הקודמת כאב יותר.

two-parent-holding-a-baby

מיילדת נפלאה מצטרפת אלינו. מציעה מגוון אפשרויות ובעיקר – קשובה לרצונותיה. הצירים נשארים רחוקים יחסית ובכל זאת ברור לעין שהלידה הזו מתקדמת, בדיוק בקצה הנכון לאם ולעובר הזה.  חוזרות למקלחת. זרם המים עושה פלאים והתנועתיות בעמידה מעצימה את הצירים.

הלחץ שחיכינו לו מגיע. היא בוחרת בתנוחה המוכרת לה מהלידה הקודמת ונעמדת על המיטה בעמידת שש. המיילדת ממתינה עם המון סבלנות. הצירים עכשיו תכופים ולוחצים, הכל חזק ודרמטי יותר, אבל הוא מתקרב…

כמה דקות עוצמתיות חולפות  והוא ממש נשפך, יחד עם שק מי השפיר היישר לידיה של המיילדת ומשם הישר לחיקה של אמו.  הוא בחוץ – בריא וחזק כמו אמא שלו .

ולי? לי יש עוד די זמן להיות אתה, ליהנות מהיונק המצטיין, לצלם, לעטוף ו… לצאת בזמן כדי להגיע למסיבה. כמו שרציתי.

The post סיפור לידה appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
https://gdoula.co.il/%d7%a1%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8-%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94/feed/ 0
עשה ואל תעשה בלידה – המדריך לשותף בלידה https://gdoula.co.il/%d7%a2%d7%a9%d7%94-%d7%95%d7%90%d7%9c-%d7%aa%d7%a2%d7%a9%d7%94-%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%a3-%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94/ https://gdoula.co.il/%d7%a2%d7%a9%d7%94-%d7%95%d7%90%d7%9c-%d7%aa%d7%a2%d7%a9%d7%94-%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%a3-%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94/#respond Wed, 13 May 2020 05:29:00 +0000 https://gdoula.co.il/?p=4617 ממש תכף אתה אבא, או אולי ממש תכף את אמא. את ההריון עצמו, אמנם נושאת בת הזוג שלך, אבל בכל מובן אחר – ההריון הוא גם שלך. עברת את הבדיקות, ליטפת את הבטן והרגשת את העובר נע מבחוץ, ליווית את המערבולת הרגשית שחוותה בת הזוג שלך, השתתפת בקורס הכנה ללידה וההתרגשות בשיאה. סופסוף הרגע הגדול […]

The post עשה ואל תעשה בלידה – המדריך לשותף בלידה appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
ממש תכף אתה אבא, או אולי ממש תכף את אמא.

את ההריון עצמו, אמנם נושאת בת הזוג שלך, אבל בכל מובן אחר – ההריון הוא גם שלך.
עברת את הבדיקות, ליטפת את הבטן והרגשת את העובר נע מבחוץ, ליווית את המערבולת הרגשית שחוותה בת הזוג שלך, השתתפת בקורס הכנה ללידה וההתרגשות בשיאה.
סופסוף הרגע הגדול מתקרב.  הלידה מפחידה בוודאי לא רק את בת הזוג שלך, אלא גם אותך – השותף או השותפה בלידה.

גבר מודאג בחדר לידה

חוסר הוודאות הוא אחד הפחדים הגדולים של שותפים בלידה – כמה זמן תקח הלידה, מה יקרה בלידה ואיך תרגיש בת הזוג שלי?
פחד משמעותי אחר נוגע בתחושה הכי משמעותית של שותפים בלידה – חוסר אונים: איך אוכל לעזור לה? איך אוכל לדאוג שהלידה תזרום כמה שיותר כמו שרצינו? איך אוכל לדעת מהן ההחלטות הכי נכונות עבורנו ועבור התינוק שלנו?

עשה ואל תעשה בלידה:

מנסיון של כמעט 17 שנות ליווי לידות כדולה עם זוגות ומשפחות שונות ומרגשות, אספתי במיוחד עבורך השותף בלידה כמה כללי עשה ואל תעשה שאולי יצחיקו אותך כעת אבל בהחלט יהיו משמעותיים במהלך הלידה עצמה:

 אל תעשה:

  1. להשאיר את הרכב בלי דלק לקראת הלידה
  2. להיות לא זמין ליותר מ5 דקות
  3. לדווח לכל העולם ואחותו שמשהו קורה בלי אישור או תיאום מראש
  4. להשאיר אותה בחדר לידה וללכת – זה חינני רק בבייבי בום (וגם שם לא)
  5. להתלונן על הריח והלכלוך ברכב כשאתם נוסעים אחרי ירידת מים
  6. לעשן, לשכוח להתקלח או להגיע עם כל ריח שעשוי להיות משמעותי לאף רגיש במהלך הצירים
  7. להלחיץ אותה עם הפחדים והחששות שלך
  8. להגיד לה “תנשמי” או “תרפי” (זה עושה בדיוק את הפעולה ההפוכה)
  9. לקבל בשבילה החלטות בזמן אמת בלי לוודא אתה שזה נכון לה גם עכשיו ולא רק כשתכננתם בבית
  10. להיעלב מדברים שהיא אומרת או עושה במהלך הלידה

גבר ואשה יוצאים לחדר לידה

 תעשה:

1.  לתאם אתה מראש ציפיות – מה היא רוצה ממך בכל שלב בלידה
2. להזכיר לה את תכנית הלידה שלה וגם להציע לה חלופות בזמן אמת
3. לסייע לה בתקשורת עם המיילדות והרופאים – לשאול שאלות, לברר על האפשרויות ולבקש זמן להחלטה מושכלת ומבוססת
4. לדאוג שהיא תשתה  – והרבה ואם אפשר גם תאכל
5. לנשום, להירגע וכך לייצר עבורה אווירה רגועה
6. לעסות ולנוע אתה – בהקשבה למה שנעים לה
7. להציע לה תנוחות ואפשרויות שיעזרו לה להתמודד עם הצירים
8. לעודד אותה לסמוך על עצמה ועל האינסטינקטים שלה
9. להגיד לה משפטים ומילים מחזקות
10. לאהוב אותה

אני מזמינה אותך לשמור, להדפיס ולשתף את הכללים האלה ו… שתהיה לכם חווית לידה טובה!

The post עשה ואל תעשה בלידה – המדריך לשותף בלידה appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
https://gdoula.co.il/%d7%a2%d7%a9%d7%94-%d7%95%d7%90%d7%9c-%d7%aa%d7%a2%d7%a9%d7%94-%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%a3-%d7%91%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94/feed/ 0
אז תגידי, את יודעת ללדת? https://gdoula.co.il/%d7%90%d7%96-%d7%aa%d7%92%d7%99%d7%93%d7%99-%d7%90%d7%aa-%d7%99%d7%95%d7%93%d7%a2%d7%aa-%d7%9c%d7%9c%d7%93%d7%aa/ https://gdoula.co.il/%d7%90%d7%96-%d7%aa%d7%92%d7%99%d7%93%d7%99-%d7%90%d7%aa-%d7%99%d7%95%d7%93%d7%a2%d7%aa-%d7%9c%d7%9c%d7%93%d7%aa/#respond Mon, 04 May 2020 07:06:00 +0000 https://gdoula.co.il/?p=4607 איך את מרגישה עם המשפט "את יודעת ללדת"?
למה אנחנו מתכוונות כשאנחנו אומרות אותו ומה הרבה נשים מרגישות?
ומה בכל את כדאי שתקחי ממנו?

The post אז תגידי, את יודעת ללדת? appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
אז תגידי, את יודעת ללדת?

גם אני חטאתי בזה. אמרתי להמון נשים לקראת הלידה שהגוף שלהן יודע ללדת, שהן יודעות ללדת. חשבתי על המון נשים שילדו בלידה טבעית וקצרה שהן יודעות ללדת. יש מצב שאפילו כתבתי את זה פה ושם באיזה סטטוס בפייסבוק.

באמת שלא התכוונתי לרע – התכוונתי להגיד שאנחנו בנויות, מבחינה פיזיולוגית לגמרי, ללדת, שהטבע תכנן שנלד ווגינלית, שאם רק נשים בצד את כל המחשבות והפחדים שמלווים אותנו מתוקף היותינו נשים – פשוט נלד, בדיוק כמו שפרה ממליטה או כל יונקת אחרת – כדרך הטבע.

אבל אנחנו לא יכולות

אנחנו לא יכולות, לא יודעות ולא רוצות לשים אותם בצד. אנחנו לא פרה ולא יונק. אנחנו נשים – אינטיליגנטיות, חושבות, עם חיים ענפים שלא כוללים רק רבייה, הנקה והורות.

ואז הבנתי מה הוא עושה, המשפט הזה “את יודעת ללדת”: הוא מכניס אל אשה ברת דעת, שרגילה כל כך לצורך להוכיח את עצמה, לנצח בעולם תחרותי למקום של מגננה – אם הגוף שלי יודע ללדת אז אני חייבת, אחרת אני כשלון.

אשה בהריון קוראת ספר

בלידה, אין דבר כזה שאין דבר כזה. אנחנו לא באמת שולטות במה שיקרה בלידה שלנו. יש לנו מטרה עליונה – לצאת בריאות עם תינוק בריא, השרדות כזו. מעטות מאתנו חושבות גם על הזכות שלנו לחוויה טובה – כזו שניקח איתנו הלאה לחיי ההורות והאמהות.

ולא משנה מה קורה במהלך התהליך המטורף הזה שנקרא לידה – בין אם סיימנו בלידה קצרה, טבעית וללא משככי כאבים, בין אם נעזרנו באפידורל יתברך שמו, ובין אם הלידה הסתיימה בעזרה מכשירנית של וואקום או מלקחיים או בלידה קיסרית – איך אנחנו מרגישות עם זה??

האם הידיעה שאני אמורה “לדעת ללדת”  תעשה רק טוב – בתהליך ההכנה ללידה והמחשבה החיובית, והמשפטים המחזקים שאומר לעצמי?
ומה יקרה אם הלידה שלי לא תתקדם כמו שרציתי? האם זה אומר שנכשלתי? שאפילו בדבר הכי בסיסי וטבעי אני לא טובה מספיק וזקוקה לעזרה?

כמה מרסק זה יכול להיות לדימוי העצמי של אשה צעירה בימינו…

אז עזבי אותך. עזבי אותך מלדעת ללדת. אנחנו לא באמת יודעות כלום על החיים האלה. תרכשי ידע, תרכשי כלים שיעזרו לך ליישם את הידע הזה לטובתך בתהליך הלידה שלך, תבחרי מה נכון לך בכל רגע נתון מתוך תחושת הבטן שלך, ותביאי חיים מושלמים לעולם הזה.

יהיו לך בהמשך מספיק הזדמנויות לטעות.

The post אז תגידי, את יודעת ללדת? appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
https://gdoula.co.il/%d7%90%d7%96-%d7%aa%d7%92%d7%99%d7%93%d7%99-%d7%90%d7%aa-%d7%99%d7%95%d7%93%d7%a2%d7%aa-%d7%9c%d7%9c%d7%93%d7%aa/feed/ 0
מהו אפידורל https://gdoula.co.il/%d7%9e%d7%94%d7%95-%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%9c/ https://gdoula.co.il/%d7%9e%d7%94%d7%95-%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%9c/#respond Wed, 29 Apr 2020 12:14:29 +0000 https://gdoula.co.il/?p=5407 מהו אפידורל? אפידורל הוא תהליך של הזרקת חומר מאלחש לחלל האפידורלי שנמצא סביב החוליות התחתונות בעמוד השדרה. במהלך הלידה משתמשים באפידורל לשיכוך כאב הצירים. איך מתבצע תהליך קבלת האפידורל? תהליך הזרקת האפידורל מתבצע חדר הלידה באופן סטרילי ביותר. לצורך כך היולדת יושבת על המיטה בכיפוף קל. לאחר כיסוי בבדים סטריליים, המרדים מחטא את אזור ההזרקה, […]

The post מהו אפידורל appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
מהו אפידורל?

אפידורל הוא תהליך של הזרקת חומר מאלחש לחלל האפידורלי שנמצא סביב החוליות התחתונות בעמוד השדרה. במהלך הלידה משתמשים באפידורל לשיכוך כאב הצירים.

חדר לידה
צילום – דנה אופז

איך מתבצע תהליך קבלת האפידורל?

תהליך הזרקת האפידורל מתבצע חדר הלידה באופן סטרילי ביותר. לצורך כך היולדת יושבת על המיטה בכיפוף קל. לאחר כיסוי בבדים סטריליים, המרדים מחטא את אזור ההזרקה, מוצא את האיזור האידיאלי להזרקה ומזריק באיזור זריקת הרדמה מקומית. בשלב הבא המרדים מחדיר צינורית דקיקה דרך המחט לתוך החלל האפידורלי ומקבע אותה. רק לאחר מכן , ובהדרגה,  מזריק לך את החומר לתוך הגב. הליך זה אינו כואב אבל הוא לא נעים.

לאחר מכן את נשכבת על המיטה מחברים אלייך מין משאבה קטנה וכל פעם שתרגישי שאת צריכה להוסיף עוד חומר את לוחצת עליה.

לאחר כרבע שעה מרגע ההזרקה את אמורה לא להרגיש את הצירים

יתרונות האפידורל

1-הוא משכך הכאבים האולטימטיבי. את לא אמורה לחוש כאב.

2-הוא מאפשר  לך לנוח לישון ולצבור כוחות להמשך תהליך הלידה

3-הוא לא "ממסטל" אותך כמו תרופות נרקוטיות אחרות

4- אצל חלק מהנשים הוא עוזר לדחוף את התינוק שלהן מכיוון שהכאב שלהן מופחת

5-במקרה של "ניתוח חירום" את כבר מורדמת ומוכנה להליך

6-ולסיום אופטימי – את רגועה לא כאובה יכולה להרשות לעצמך קצת לשים אודם, להסתרק, ולהצטלם לבוק תמונות מחדר הלידה.

חסרונות האפידורל

1-לעיתים הוא גורם להתארכות הליך הלידה

2-לעיתים יהיו לך כאבי גב גם לאחר שהתינוק נולד

3-לעיתים האפידורל יהיה חזק מידי שלא תרגישי את צירי הלחץ ולא תדעי מתי לדחוף

כל לידה היא בפני עצמה וכל אחת יכולה לשנות את דעתה אם כן לקחת אפידורל או לא לקחת אפידורל

הבחירה היא שלך ובידך בלבד.

שתהיה לך לידה קלה ותצאי בידיים מלאות

The post מהו אפידורל appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
https://gdoula.co.il/%d7%9e%d7%94%d7%95-%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%9c/feed/ 0
כמה זמן לוקחת לידה? https://gdoula.co.il/%d7%9b%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%9e%d7%9f-%d7%9c%d7%95%d7%a7%d7%97%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94/ https://gdoula.co.il/%d7%9b%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%9e%d7%9f-%d7%9c%d7%95%d7%a7%d7%97%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94/#respond Mon, 27 Apr 2020 12:03:00 +0000 https://gdoula.co.il/?p=4603 כמה זמן לוקחת לידה? מה משפיע על משך הלידה? ומה עושים עם הלידה מתארכת?

The post כמה זמן לוקחת לידה? appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>

כמה זמן לוקחת לידה?
זו לא שאלה מסובכת מדי. רופאים כבר חקרו אותה בשנות ה50 של המאה הקודמת והגיעו לטווחי הזמן הרצויים ללידה בריאה.
אז איך זה שרובנו לא יולדות בטווח זמן כזה? אז איך זה שבשנים האחרונות צצו מחקרים שמדברים על טווחי זמן שונים באופן די משמעותי (רמז – ארוכים יותר) שעדיין מאפשרים לידה בריאה?

לידה, בדיוק כמו כל דבר טבעי אחר בחיים שלנו, אינה ניתנת לחיזוי או שליטה. הרפואה המודרנית יודעת היום לעשות את המירב כדי להבטיח את הדבר הכי חשוב – אמא ותינוק בריאים. אבל מה עם הדרך?

closeup-of-newborn-baby-boy-sleeping-on-his-mothers-chest

אחת הלידות שליוויתי, הזכירה לי ביתר עוצמה את הכוחות שלנו כנשים וכאמהות להשפיע על הדרך – על חוויית הלידה שלנו.
כמה זמן היא לקחה? זה תלוי איך מסתכלים על זה: בבית היולדות עצמו בילינו פחות משלוש שעות מופלאות עד שהם חבקו תינוקת יפיפייה, אבל עבורם, וגם עבורי כדולה שלהם, הלידה הזו התחילה כ 40 שעות לפני כן…

כשהלידה מתחילה, אנחנו בדרך כלל לא יכולות לדעת מתי השלב הלטנטי- בו הצירים נבנים, מתארגנים ומסתדרים – יסתיים ותתחיל ה”לידה הפעילה”. ההתרגשות, המתח וחוסר הוודאות, גם כשהכל מרגיש תקין, עלולים במקרים רבים להביא אותנו מוקדם מדי  לחדר לידה ולשבש לפעמים את כל התהליך. לאורך שנים ארוכות בהן אני מלווה לידות כדולה תומכת לידה, למדתי שלאמונה ולסבלנות בשלב הזה בדרך כלל תהיה השפעה טובה ומקדמת על התקדמות הלידה כולה.

a new mother and her newborn baby on thr bad

אז כן, השלב הראשון בלידה יכול להיות ארוך. “לפי הספר” בלידה ראשונה הוא יארך בממוצע 8-12 שעות. במקרה של הלידה הזו הוא לקח 36 שעות.
36 שעות של צירים, 36 שעות של חוסר שינה, 36 שעות של התנסות בתנוחות שונות, 36 שעות של נשימה, 36 שעות של היכרות עם כל הכלים האפשריים בבית להתמודדות עם צירים, 36 שעות של אמונה בגוף, בתינוק ובתהליך – עם קצת תמיכה והדרכה ממני.

רציתי כל כך להגיד לה, שם בתוך ה 36 שעות, ששלב לטנטי ארוך כזה מבטיח שלב פעיל קצר. אבל הוא לא מבטיח. ובכל זאת – היא היתה שם, השותף  שלה היה שם, בלי לשאול למה זה כזה ארוך ולמה הלידה לוקחת כל כך הרבה זמן. ההורמונים עשו את שלהם, העוברית עשתה את שלה והם – לא יודעים, אבל ממש תכף הם הורים.

אז כמה זמן לוקחת לידה? אנחנו אף פעם לא באמת יודעים. מה שחשוב בעיני הוא להיות שם, להאמין, לאפשר ו…. ללדת.

אה, והאמור לעיל נכון גם לגבי לידות אחרות בחיים. לא רק כאלה של תינוקות….

The post כמה זמן לוקחת לידה? appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
https://gdoula.co.il/%d7%9b%d7%9e%d7%94-%d7%96%d7%9e%d7%9f-%d7%9c%d7%95%d7%a7%d7%97%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94/feed/ 0
בעסה או סבבה? איך היתה הלידה שלך? https://gdoula.co.il/%d7%91%d7%a2%d7%a1%d7%94-%d7%90%d7%95-%d7%a1%d7%91%d7%91%d7%94-%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%94%d7%99%d7%aa%d7%94-%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%9a/ https://gdoula.co.il/%d7%91%d7%a2%d7%a1%d7%94-%d7%90%d7%95-%d7%a1%d7%91%d7%91%d7%94-%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%94%d7%99%d7%aa%d7%94-%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%9a/#respond Mon, 20 Apr 2020 12:05:15 +0000 https://gdoula.co.il/?p=4605 מה אנחנו זוכרות מהלידה? איך אפשר להתמודד עם חוויית לידה לא טובה ומה יעזור לך לבנות חוויית לידה טובה

The post בעסה או סבבה? איך היתה הלידה שלך? appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
מחקר שקראתי בעבר דיבר על כך שכשאנחנו חווים חוויה כלשהי, נצרבים בזיכרוננו באופן בולט ומיוחד הרגעים של תחילת החוויה, והרגעים של סופה, בעוד מגוון הרגעים המשמעותיים באמצע נצבעים בגוונים המושפעים מהתחושות שלנו לגבי תחילתה וסופה. בחיבור ישיר לעולם המושגים שלי (בערך כמו כל דבר בחיי) תרגמתי את המשמעות של זה לחוויות הלידה שלי ושל נשים רבות שליוויתי כדולה.

יולדת במיטת בית חולים

נתחיל מהסוף דווקא.
הרי ברור שהעובדה שיצאנו בריאות ושלמות מחוויית הלידה ואולי חשוב מזה – בידיים מלאות ברכות ריחנית ובכיינית היא המשמעותית ביותר לחוויה שלנו ואיך אפשר שלא לצאת עם תחושה של “סבבה”. שמעתי נשים רבות כל כך מספרות שהרגע הזה “היה שווה הכל” – הוא היה שווה שעות ארוכות ללא שינה, התמודדות עם מאות צירי לידה, עם תחושה של אובדן שליטה, פחד, מתח וחרדה ואולי גם התערבויות למיניהן רק בשביל הרגע הקסום הזה. אבל האם זה באמת ברור?

מה אנחנו זוכרות מהלידה?

 כשאני חושבת על אין ספור נשים שזכיתי ללוות כדולה או לשמוע מהן על הלידה שלהן, יש לי תחושה שדווקא בלידה זה לא ממש תופס. אולי זו המשמעות של חוויית הלידה בחיים שלנו, אולי זה הקוקטייל ההורמונלי שזורם בנו במהלך הלידה, אבל נשים רבות – למרות הנטיה של הטבע לעזור לנו לשכוח הרבה ממה שקרה בלידה – זוכרות בדיוק רב נקודות משמעותיות לכל אורך הלידה.

לאחר הלידה, גם כשאנחנו כבר אוחזות בתינוק בריא, נשים רבות חוזרות וחוות רגעים מהלידה – תחושות של בטחון או של חוסר בטחון, תחושות של עיטוף והקשבה או של זלזול והקטנה, תחושות של ביחד או תחושות של לבד, תחושת של פחד או תחושות של אפשר.  זו הסיבה, לדעתי, שגם הלידה שתישמע לנו כחוויה מופלאה, עלולה להיתפס אצל אשה מסויימת כחוויה טראומטית – כבעסה שתעיב בצורה משמעותית ותצבע את כל החוויה בצבעים קודרים. משפטים כמו “העיקר ששניכם בריאים” לא ממש יעזרו לאשה הזו, ולהיפך – עשויים לעתים לגרום לה לתחושת אשמה משמעותית, ולעוד קצת בעסה.

יולדת ורופאה

איך מתמודדים עם הבעסה?

מעבדים את זה. יש דרכים שונות לעיבוד חוויית לידה. זה יכול להיות בשיחה, בעבודה עם הגוף, ביצירה או אפילו באמצעות כלים מעולם הרפואה המשלימה. יש משהו בתהליך עיבוד חוויית הלידה שמאפשר להביא לאור את כל הצבעים של החוויה – גם אלה שיהטשטשו – ולייצר השלמה וריפוי.

איך לייצר חוויית לידה טובה?

ולסיכום, כמה טיפים שישפיעו לטובה על חווית הלידה שלך:

  1. לשחרר שליטה – כן, הגזמתי בדרישה, אבל אני מציעה למצוא עוגנים של שליטה באמצעות ידע, תקשורת ובחירות בתהליך – גם כשהוא לא זורם כמו שרציתי.
  2. לבחור את המלווים הנכונים – אלו שיעטפו אותך, שיזרמו אתך, שיראו אותך, יאהבו אותך וימרכזו אותך כשתצטרכי
  3. לתאם ציפיות – עם המלווים, עם הצוות, עם עצמך ועם העובר שלך. לא בטוח שכל הציפיות שלך יתממשו בלידה, אבל לפחות כולם ידעו מה קורה כשלא ומה באמת חשוב לך בתהליך
  4. לראות את האור – היכולת לחשוב חיובי, גם בתוך כל צומת בתהליך, גם בתוך הזרימה. היכולות להודות על הסבבה שבכל בחירה שעשיתי כבר בזמן אמת – תסייע לי לראות את הצבעים החיוביים של התהליך גם לאחר הלידה.

The post בעסה או סבבה? איך היתה הלידה שלך? appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
https://gdoula.co.il/%d7%91%d7%a2%d7%a1%d7%94-%d7%90%d7%95-%d7%a1%d7%91%d7%91%d7%94-%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%94%d7%99%d7%aa%d7%94-%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%9a/feed/ 0
עשר המכות שיהרסו את חוויית הלידה שלך https://gdoula.co.il/%d7%a2%d7%a9%d7%a8-%d7%94%d7%9e%d7%9b%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%94%d7%a8%d7%a1%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%97%d7%95%d7%95%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%9a/ https://gdoula.co.il/%d7%a2%d7%a9%d7%a8-%d7%94%d7%9e%d7%9b%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%94%d7%a8%d7%a1%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%97%d7%95%d7%95%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%9a/#respond Sun, 29 Mar 2020 12:20:46 +0000 https://gdoula.co.il/?p=4609 מהי לידה טובה? מה עשוי לפגוע בחוויית הלידה שלך? עשר המכות שחשוב שתצליחי להימנע מהן מהנסיון שלי כדולה

The post עשר המכות שיהרסו את חוויית הלידה שלך appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
מהי חוויית לידה טובה?

האם זו לידה שמתגשמת בדיוק כמו שפינטזת אותה? האם זו לידה שמסתיימת עם אמא ותינוק בריא?

בתפיסה שלי חוויית לידה טובה היא שילוב של הכל – של אמא ותינוק בריא, של הקשבה לפנטזיות שלך ותנועה בכיוון ההגשמה שלהן ושל המון קשב – למה שקורה בזמן אמת – לך ולתינוק שלך , תשומת לב ובחירה.

דווקא בתקופה הנוכחית, בה הקורונה משנה לחלוטין את כל מה שאנחנו מצפות ומכירות על הלידה, חשוב שתגיעי מוכנה:

אז מהן ה”מכות” שעשויות להרוס את חוויית הלידה שלך, ואיך תתגברי עליהן?

  1. מכת הקיבעון – מחשבה בוראת מציאות, זה נכון, ואני הכי בעד יצירת פנטזיית לידה, ואמונה בעצמך ובגוף שלך. אבל מנסיון של שנים בליווי לידות כדולה למדתי שלידה היא דבר מאד לא צפוי ושחשוב לא להיות מקובעת – להניח על השולחן את מגוון האפשרויות האחרות. זה נכון עוד יותר כיום כשכל ההנחיות משתנות באופן תדיר והפרוטוקולים עוקבים אחרי המסקנות מעוד ועוד לידות בעידן הקורונה. אז נכון – זה מבהיל ומתסכל אבל זו הזדמנות נפלאה לשחרר שליטה ולראות מה יקרה.
  2. מכת “אנחנו יודעים מה טוב בשבילך”  – לצוות שתפגשי בחדר לידה יש הרבה יותר נסיון ממך בלידות, אבל בדיוק כמוך אין להם נסיון בלידות שלך. ההתנהלות בחדר לידה מתבססת על פרוטוקולים וסטטיסטיקות בעוד שהלידה שלך היא אחת ויחידה ותתנהל בדיוק בדרך הנכונה לך ולעובר שלך. הזכירי זאת לעצמך ולצוות.
  3. מכת “יהיה בסדר” – ברור שיהיה בסדר, ובכל זאת אני מאמינה גדולה בהתכוננות והתכווננות. לא משנה באיזו דרך תבחרי להתכונן ללידה – קריאה, קורס, שיחה או מחשבה העיקר שתגיעי ללידה עם ידיעה שיש לך השפעה על התהליך.
  4. מכת הלבד – אחת התחושות הכי קשות שאפשר לחוות בלידה היא התחושה שאת לבד. בחרי את השותפים הנכונים לך, הקשובים לך, שלא תרגישי “לא נעים” להפעיל ולתפעל. גם כיום, כשבתי היולדות מגבילים את מספר המלווים במיון היולדות ובחדר הלידה, ואפילו אם תיכנסי לבד פיזית לחדר הלידה, חשוב שתעטפי את עצמך בתמיכה – אפשר גם באונליין.
  5. מכת ה”לא נעים לי” –  בלידה שלך , את הכי חשובה. אם תתמקדי בתחושות של האנשים סביבך יקשה עליך לשחרר הורמונים שיקדמו את התהליך ויקלו עליך את ההתמודדות. ביחרי להיות במרכז העניינים ליום אחד.
  6. מכת הציפיות – תיאום ציפיות בינך לבין השותפים שלך ללידה הוא בעיני חלק משמעותי מחוויית לידה. חשוב שמי שנמצא אתך ידע מהם הדברים המשמעותיים עבורך בתהליך ויסייע לך לנסות להגשים אותך ולא יכוון אותך לכיוונים אחרים. תיאום ציפיות צריך להיעשות לפני תהליך הלידה באמצעות בניית תכנית לידה ושיחה משותפת.
  7. מכת “מאיפה אני יודעת”  –  זה בסדר גמור לסמוך על חוות דעת רפואית. אבל אני מאמינה שעל מנת לייצר חוויית לידה טובה  חשוב לתקשר עם הצוות המטפל, לשאול שאלות, להבין את המצב ואת האפשרויות העומדות לפנייך ולעשות בחירות משותפות.
  8. מכת ה”מוקדם מדי” – במיוחד בלידות ראשונות, מרוב התרגשות ולחץ, יש לנו נטייה לצאת מוקדם מדי לחדר לידה. במקרה הטוב זה אומר שנבזבז כמה שעות ונחזור הביתה אך במקרה הפחות טוב זה אומר שכל השלב הלטנטי של הלידה שלנו יעבור בתנאים הרבה פחות נעימים ואופטימלים, מה שיביא אותנו מותשות לשלבים הבאים של הלידה.
  9. מכת ה”אמרו לי” – כל אשה חווה את תהליך הלידה אחרת. לכל אשה עוזרים כלים שונים, אל תסתמכי על מה ששמעת מאחרות והקשיבי לעצמך ולגוף שלך.
  10. מכת השליטה –  כמה שלא ננסה, אי אפשר באמת לשלוט בלידה, וככל שתקדימי להבין זאת כנראה שיהיה לך קל יותר. הדרך שלי להתמודד עם זה היא לנסות לשלוט בנקודות האפשריות, בצמתים המרכזיים – לבחור מה נכון לי בתוכם ולהזכיר לעצמי שזו בחירה שלי.

רגע לפני פסח, נותר לי רק לברך אותך – בלידה עם מינימום מכות, מינימום וירוסים מעצבנים וכמה שיותר אמונה בעצמך ובתינוק שלך.

להיכרות עם מגוון אפשרויות התמיכה שאנחנו מציעות לך במהלך תקופה הבידוד והסגר גם באונליין היכנסי  .

The post עשר המכות שיהרסו את חוויית הלידה שלך appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
https://gdoula.co.il/%d7%a2%d7%a9%d7%a8-%d7%94%d7%9e%d7%9b%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%99%d7%94%d7%a8%d7%a1%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%97%d7%95%d7%95%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-%d7%a9%d7%9c%d7%9a/feed/ 0
9 שאלות ותשובות על וירוס הקורונה בהריון ובלידה https://gdoula.co.il/9-%d7%a9%d7%90%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%aa%d7%a9%d7%95%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%9c-%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a1-%d7%94%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%91%d7%94%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%9f/ https://gdoula.co.il/9-%d7%a9%d7%90%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%aa%d7%a9%d7%95%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%9c-%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a1-%d7%94%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%91%d7%94%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%9f/#respond Thu, 05 Mar 2020 12:27:30 +0000 https://gdoula.co.il/?p=4586 וירוס הקורונה, או בשמו המדעי המעודכן  covid-19 או SARS-CoV-2 כבר בישראל ורמת החרדה סביבו רק הולכת וגוברת. עם העלייה בחשיפה, הרבה נשים בהריון, החשופות גם כך למגוון סיבות לדאגה, חוששות עוד יותר לעצמן ולעוברן. מתוך אמונה שידע הוא כח משמעותי ומרגיע, ולמרות שהמידע המבוסס מחקרית אודות הוירוס עדיין מועט וחסר, אספתי עבורן תשובות לשאלות הכי […]

The post 9 שאלות ותשובות על וירוס הקורונה בהריון ובלידה appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
וירוס הקורונה, או בשמו המדעי המעודכן  covid-19 או SARS-CoV-2 כבר בישראל ורמת החרדה סביבו רק הולכת וגוברת. עם העלייה בחשיפה, הרבה נשים בהריון, החשופות גם כך למגוון סיבות לדאגה, חוששות עוד יותר לעצמן ולעוברן.
מתוך אמונה שידע הוא כח משמעותי ומרגיע, ולמרות שהמידע המבוסס מחקרית אודות הוירוס עדיין מועט וחסר, אספתי עבורן תשובות לשאלות הכי בוערות ומטרידות –  לפחות נכון לכרגע:

  1. כיצד מועבר נגיף הקורונה?
    לפי הידוע עד כה, הנגיף מופץ באמצעות חלקיקי נשימה המופצים באוויר בעקבות שיעול או התעטשות אדם חולה. אי לכך מגע קרוב כמו מגע יד, מגע במשטח נגוע ומגע בפה באף או בעיניים לפני רחיצת ידיים הם דרך להעביר את הנגיף מאד לאדם.
    קורונה בהריון
  2. מהם הסימפטומים של המחלה בעקבות הידבקות בנגיף?
    – חום
    – שיעול
    – קוצר נשימה
    הסימפטומים עלולים להופיע בטווח של יומיים עד 14 יום מהחשיפה למחלה ועשויים לנוע מסיפטומים קלים למחלות קשות.
  3. האם נשים בהריון נמצאות בסיכון מוגבר להידבק , לחלות במחלה באופן קשה או למות ממנה?
    למרות שעדיין אין מחקרים וספרות מקצועית בנושא, נראה שבשל השינויים במערכת החיסון החלים במהלך ההריון, ייתכן שבדומה לוירוסים מאותה משפחה בעבר, עולה הסיכון של נשים בהריון להידבק בוירוס. מאותן סיבות ייתכן גם שעולה רמת הסיכון שלהן לסיבוכים ולמחלות קשות יותר.
  4. כיצד תקטיני את הסיכון להידבק במחלה?
    ההמלצה היא להקפיד על הגיינה ובמיוחד רחצת ידיים וכן במידת האפשר להימנע מחשיפה לאזורים הומי אדם וסגורים.
  5. האם הידבקות במחלה עלולה לסכן את העובר שלי?
    גם כאן – עד כה אין מידע ספציפי לגבי הנגיף הזה, אולם כן ידוע על תוצאות הריון לא תקינות כמו לידה מוקדמת במקרים של הדבקות בוירוסים הדומים כדוגמאת הSARS. בנוסף חשוב לדעת שבאופן כללי, מחלות חום גבוה בשליש הראשון להריון עלולות להעלות את הסיכון לעובר.
  6. אם חליתי בוירוס, האם העובר שלי עלול להידבק בעודו ברחם ?
    נכון להיום אין עדויות לתינוקות שנולדו לאמהות חולות בוירוס ה covid-19 וחלו בעודם ברחם או במהלך הלידה ולפי מחקר ראשוני שנערך בסין נראה שהוירוס לא עובר במי השפיר או דרך חבל הטבור.
  7. האם העובר שלי עלול להידבק במהלך הלידה?
    במחקר העדכני והמבוסס היחיד, שבדק 9 נשים הרות בסין , ילדו כולן בניתוח קיסרי ולכן אין תשובה וודאית לשאלה זו.
    קורונה בהריון
  8. האם למחלה שלי במהלך ההריון, או של הילוד שלי, עלולה להיות השפעה ארוכת טווח על בריאותו או התפתחותן?
    נכון להיום אין מידע על השפעות ארוכות טווח על ילודים שחלו או נחשפו לוירוס הcovid-19
  9. אם חליתי בוירוס ,האם התינוק שלי עלול להידבק?
    ידוע שהנגיף עובר במגע קרוב עם חולה בעיקר בנשימה בעקבות התעטשויות ושיעול ולכן התינוק עלול להידבק. ההנחיה העקרונית הינה להשתמש במסיכה מגנה ולהקפיד על הגיינה. מחקר עדכני בסין העלה אפילו את האפשרות לבודד את האם החולה מהילוד. עם זאת נכון להיום לא ידוע על מעבר הנגיף בחלב ויש עדויות למעבר נוגדנים המתפתחים בחלב האם ומחזקים את המערכת החיסונית של העובר במחלות דומות כדומת הSARS.

לסיכום, לפי המחקר הקיים עד כה, נראה שאין סכנה גבוהה יותר באופן מהותי יותר לנשים הרות ולעוברים שלהן ועם זאת – מאחר והמגיפה בשלבי התפשטות מוקדמים יחסית בארץ ואין מידע מלא על משמעויותיה בשלבים המוקדמים של ההריון וכן בתהליך לידה ווגינלית, ההמלצה העקרונית היא לנהוג במשנה זהירות ולפנות לרופא המטפל במידה ויש חשש או סימפטומים העלולים לסמן הדבקה.

למידע נוסף –
מידע מעודכן מהמרכז למניעה ושליטה במחלות בארה"ב
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/specific-groups/pregnancy-faq.html

מחקר עדכני מסין המתבסס על מדגם של 9 נשים הרות שחלו וילדו בניתוח קיסרי
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30360-3/fulltext

אם את חשה מודאגת וזקוקה לתמיכה רגשית , אנחנו מזמינות אותך להצטרף לקבוצת התמיכה שלנו עם צוות הדולות של גדולה בווטסאפ. להצטרפות לקבוצה הקליקי

The post 9 שאלות ותשובות על וירוס הקורונה בהריון ובלידה appeared first on דולה זה גְּדוּלָּה.

]]>
https://gdoula.co.il/9-%d7%a9%d7%90%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%aa%d7%a9%d7%95%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%9c-%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a1-%d7%94%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%91%d7%94%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%9f/feed/ 0