8 טיפים ללידה שמתחילה באשפוז במחלקה

עבור רוב הנשים, הכי נעים להתחיל את תהליך הלידה עם צירים בבית. בסביבה הטבעית שלך הכי פשוט למצוא איך לנוח, להרפות, להרגע ולהתמודד עם הצירים בדרכים הנוחות והנעימות ביותר תוך אינטימיות מירבית עם המלווים שלך . אין ספק שזה מאפשר ל"בועת האוקסיטוצין" לעטוף אותך בצורה המוצלחת ביותר ולהבטיח זרימה טובה של הורמוני הלידה.
עם זאת, לא בכל לידה זה מתאפשר. יש נשים שמתאשפזות עם ירידת מים ללא צירים, יש שמקבלות השראת לידה (זירוז) מסיבה זו או אחרת, ויש שמתאשפזות מסיבות אחרות. עבור נשים אלה, השלב הראשון בלידה – השלב הלטנטי – קורה ברובו במחלקה, שהתנאים בה אינם יכולים להשתוות לתנאים בבית. בדר"כ האשפוז במחלקה הוא עם אשה או שתיים נוספות, מקלחת ושירותים משותפים, אור, רעש ואולי אפילו אנרגיות הפוכות של שמירת הריון. – בדיוק ההפך ממה שאשה בתחילת תהליך הלידה זקוקה לו.

ובכל זאת – הרופאים המליצו והסכמת להתאשפז. אפשרות ראשונה היא להתבאס, ומה הלאה? אספתי לך טיפים שיוכלו לעזור לך להגיע למרות השינוי בתכנית ובתנאים לחוויית לידה טובה כמו שרצית:

1. מלווה צמוד : תחושת הביטחון היא משמעותית ביותר בשלב זה של הלידה. בדיוק כפי שלא היית נשארת לבד בבית עם צירים, אני ממליצה שתדאגי לעצמך למלווה צמוד גם כשאת עוד לא בתוך תהליך לידה וגם אם הצירים עדיין רחוקים וחלשים. אפשר בהחלט ואפילו רצוי שכשמדובר בטווח זמן של יותר משעות ספורות יהיו מספר מלווים שונים שיתחלפו ויאפשרו למלווים שיהיו אתך בלידה עצמה לנוח ולאגור כוחות. אני יודעת שלא תמיד מאפשרים במחלקה מלווה בלילה ועדיין חושבת שברגע שאשה עם צירים זוהי זכותה המלאה וכדאי לדרוש זאת.
2. חושך : מסייע בהפרשת אוקסיטוצין ואנדורפינים תוך התנתקות מהסביבה החיצונית. אם אפשר להחשיך את החדר – מצויין, אם לא – שווה להביא אתכם או להשיג כיסוי עיניים, כמו בטיסות.
3. שקט ומוסיקה : במיוחד בשעות היום – המחלקה רועשת. טלפונים, שיחות, ביקורי רופאים ועוד. אני ממליצה לך בחום ליצור לעצמך בועה שקטה על ידי שימוש במוסיקה באזניות או אפילו בסתם רעש לבן שימסך את ההמולה שמסביב. אפשר להכין פלייליסט מראש ואפשר גם להיעזר במוסיקה אונליין. העיקר ליהנות מהמוסיקה ולהתכנס לשקט שלך.
4. מנוחה: הרפייה בין הצירים היא כלי מפתח להתקדמות טובה של הלידה ולהתמודדות טובה עם כאב הצירים. מצאי לעצמך כל דרך שתאפשר לך לנוח בין הצירים ואפילו לישון. אני כמעט בטוחה שלא תלדי מתוך שינה (לשמחתך או לצערך…)
5. להמעיט בבדיקות ווגינליות : הרצון להגיע כבר לחדר לידה גורם לנשים רבות לבקש להיבדק שוב ושוב עם כל תחושה של התקדמות קטנה בתהליך. כל עוד את מתמודדת טוב עם התהליך ולא מרגישה שינוי קיצוני אני ממליצה בחום להמעיט בבדיקות בשלב המוקדם של הלידה – זה לא נעים, מלחיץ ומייאש.
6. שינויי תנוחות : בדיוק כמו בבית, לבחירת תנוחות שונות ותנועתיות השפעה משמעותית על אפשרויות ההתברגות של העובר. כל עוד את לא ישנה אני ממליצה להחליף תנוחות כל חצי שעה בערך ולזכור לבחור תנוחות המאפשרות הרפייה ומנוחה במקביל לתנוחות אנכיות וזקופות.
7. שתייה מרובה ואכילה קלה – כל עוד אין הוראות אחרות ואת לא בתוך חדר לידה את יכולה לשתות כאוות נפשך וגם לאכול בהתאם לתחושתך. אל תוותרי על האפשרויות האלה. הן יעניקו לך כח להמשך התהליך.
8. אמונה בתהליך: הלידה שלך מתקדמת, לא משנה היכן היא מתרחשת… תזכירי את זה לעצמך, היזכרי במטרה הסופית – בתינוק שיונח על חזך – את בדרך הנכונה!

המון בהצלחה ובמזל טוב!

עוד
בבלוג