לסביות בלידה – הלידה כחווייה נשית

לסביות בלידה

מזל טוב! את בהריון! מתכוננת ללידה? ומה עם בת זוגך?

אחרי שעברתן את כל ההתלבטויות- מי תיכנס קודם להריון? מהיכן נבחר את הזרע? הורות משותפת עם האב או לא? טיפולים, בדיקות, הודעה למשפחות. מה יהיה – בת? ואולי בן?

אחרי שצלחתן את הדרך, חיזקתן את גרעין האהבה המיוחדת שלכן, הגיע הזמן להתכונן ללידה:

קורס הכנה ללידה –

בפניכן עומדות מס' אפשרויות:

להשתתף בקורס הכנה ללידה של הקופה. קחנה בחשבון ריבוי מס' המשתתפים בקורס, מס' המפגשים ואורכם. התכנים המועברים בקורס והתאמתו לצרכים שלכן.

אולי בקורס הכנה ללידה פרטי? בקורס פרטי גם כן קיימות מס' אפשרויות – קורס קבוצתי, יכול להיות קורס מעורב או קורס המיועד לזוגות נשים בלבד,

או אולי קורס פרטני אינטימי אצלכן בבית או בסטודיו של מדריכת ההכנה ללידה.

בכל מקרה כדאי לבדוק ביניכן מה ההעדפות ומה הצרכים ומי מהם נותן לכן את המענה הנכון.

מי תלווה את היולדת במהלך הלידה?

Pregnant woman with friends mid section

גם כאן יש מספר אספקטים לחשוב עליהם: אמנם בת זוגך היא האדם שאליו את מחוברת ביותר בכל נימי נפשך, אך איך היא תתמודד עם הכאב שלך בלי יכולת להקל עליו? האם היא זו שתיתן לך את התמיכה שאת צריכה או דווקא מלווה אחרת?

אם בת הזוג חוותה לידה בעצמה? כיצד הדבר ישפיע על התנהגותה בלידה שלך? האם החוויה שלה והתגובות שלה זהות או שונות? מחזקות או מרפות? שיפוטיות או תומכות? האם היא מביאה את חווית הלידה שלה לחדר הלידה שלך?

ואם בת הזוג לא חוותה עדיין לידה? האם תדע כיצד להתנהג? כיצד לתמוך? האם תצליח להתחבר ולהבין את התחושות של היולדת? האם הסיטואציה עלולה להפחיד אותה או להשפיע עליה בקבלת החלטות לגבי העתיד מבחינה מיילדותית?

ומה עם דולה?

כמו בזוגות אחרים, הדולה אינה ממלאת את מקום בת הזוג. הדולה בליווי מהווה גורם מקצועי, שתומך בזוג בכל התהליך, כבר מזמן ההריון דרך הלידה ואחריה.
הדולה מסייעת בתיווך בין הזוג לצוות הרפואי, מתרגמת מונחים רפואיים, נעזרת בכלים המקצועיים שמצוידת בהם כמו: שיאצו, רפלקסולוגיה, הומיאופטיה, ארומתרפיה וכד'.
הדולה מהווה נדבך נוסף במעגל התמיכה הרגשית של היולדת והיא פה עבורך וגם עבור בת הזוג שלך.  כי מה יותר חזק מ girl power?

תיאום ציפיות

מנסיוני כדולה, יש חשיבות רבה לתיאום ציפיות בינך לבין המלוות שלך. חשוב שתלמדו על סיטואציות שונות שעשויות להתרחש , ותהיו מוכנות עם ההעדפות שלכן.
בניית תכנית לידה היא אפשרות מצויינת להבין מהן האפשרויות העומדות לפניכן, לדבר עליהן ולבחור מה נכון לכן, כך שבזמן אמת תדעי שהשותפות ללידה שלך יהיו שם עבורך ויזכרו מה היו הרצונות שלך.
נושאים שכדאי שיעלו לדוגמא הם משככי כאבים, התערבויות רפואיות, אורחים נוספים בחדר לידה, הטיפול בתינוק וכו'.

מיד לאחר הלידה:

אפס הפרדה - תינוקת חדשה על אמא
אפס הפרדה – תינוקת חדשה על אמא

כשהתינוק/ת מגיח לעולם, מיד מצמידים לידיו ולרגליו צמיד מזהה, ליולדת צמיד ולמבוגר נוסף שרשאי להוציא את התינוק מהתינוקיה, (במקרה שלא בחרתן באפס הפרדה) מי זה יהיה? האם בת הזוג? האם אם היולדת? ואולי בכלל מישהו אחר? זה להחלטתכן בלבד.

תקופת משכב הלידה תקפה גם ליולדת שלנו במקרה זה: זמן של מנוחה, החלמה, התקשרות עם התינוק והסתגלות למעבר מחיים של זוג לחיי משפחה חדשה שהוקמה.

מזל טוב!!!

 

נכתב על ידי רבקי פריד – דולה תומכת לידה, מדריכת הנקה ומדריכת עיסוי תינוקות מבית גדולה.

חולמת על דולה שתתאים בדיוק למה שאת צריכה?
מלאי שאלון התאמת דולה וניצור איתך קשר

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב google

עוד
בבלוג