להיות פונדקאית
  1. להיות פונדקאית

לאחר מחשבה רבה, התייעצויות והתלבטויות הגעת להחלטה להיות פונדקאית (אם נושאת) לזוג שאינו יכול להביא ילדים, ולהגשים את חלומם להיות משפחה.

עברתם בדיקות, ועדות, חתימות על חוזה, תיאום ציפיות והמון המון התרגשות כשבדיקת הדם הראתה שיש הריון.

את יודעת ומבינה כמה ההריון הזה חשוב ויקר (בכל המשמעויות) ואת תשמרי עליו, תדאגי לו, תעטפי אותו, תקחי ויטמינים, תעשי את כל הבדיקות ותתרגשי יחד עם ההורים מכולן.

את הרי עושה בייביסיטר על הדבר החשוב ביותר שיכול להיות – הבריאה! אבל בואי לא נשכח שכדי שההריון יהיה תקין ובריא האם הנושאת, הפונדקאית – צריכה להיות בריאה. את צריכה לדאוג לעצמך, לשמור עליך רגשית ופיזית.

פונדקאית עם נסיון אישי

בעברך הריון אחד לפחות וכבר חווית לידה, את יודעת פחות או יותר למה לצפות.

לקראת הלידה שלך אני מניחה שגם עשית קורס הכנה ללידה והתכוננת ללידה בדרך כזו או אחרת ושאולי מבחינתך הפעם את רק הולכת ללדת וחוזרת הביתה להתאושש וליהנות מחופשת הלידה בלי תופעות הלוואי שלה (לילות ללא שינה, בכי וכו'..).

אבל…. אין שום לידה שדומה לקודמתה, בעיקר כשמדובר בלידת פונדקאות הנושאת בחובה כל כך הרבה ציפייה, התרגשות, חששות ועוד המון רגשות מעורבים לכן, הכיני את עצמך היטב גם ובעיקר ללידה הזו.pregnant women sitting on the grass

כיצד תוכלי להתכונן ללידה פונדקאית?

קורס הכנה ללידה –

גם אם כבר עברת אחד בעבר, ייתן לך את הידע שאת צריכה. במידה ולא תרצי קורס של כמה מפגשים פגישת הכנה אחת לריענון בהחלט תתן לך את הכלים.

בחירת בית חולים שנוח וטוב עבורך ועבור צרכיך –

במערכת השיקולים לבחירת בית יולדות, עליך לחשוב על המרחק מביתך, גם מבחינת הגעה בזמן לבית החולים וגם במידה ותרצי להיות קרובה למשפחתך.

במקביל חשוב לקחת בחשבון את השיקולים של ההורים המיועדים ולכן, חשוב להעלות זאת כבר בפגישת תיאום הציפיות וליישר קו בנושא כדי שלא יהווה מכשול ברגע האמת.

ברגע שהוחלט באיזה בית חולים תתרחש הלידה ובמיוחד במידה וזהו בית חולים שלא ילדת בו בעבר, מומלץ לתאם סיור בחדר הלידה עם ההורים המיועדים בכדי להכיר את הדרך, הצוות, וכמובן להבין את התנהלות בית החולים בלידת פונדקאות ומה הפרוטוקול מורה (לכל בית חולים פרוטוקול משלו).

איזו לידה?

רוב לידות הפונדקאות שאני מכירה, ליוויתי כדולהתומכת לידה  וחוויתי בעצמי הן לידות עם משככי כאב או קיסרי אלקטיבי (מוזמן מראש) בכדי להקטין כמה שאפשר את חווית הלידה הכואבת ולעיתים ארוכה.

זכרי – תוצאת ההריון הזה לא שלך, הגוף שלך כן! חשבי מה הכי טוב עבורך ובחרי את הלידה שתתאים לך ביותר, כמובן תוך התחשבות במצב הבריאותי שלך ושל העובר שאת נושאת והתייעצות עם הרופא המטפל.

שותפים בלידה פונדקאית –

כשאת חושבת על השותפים בלידה פונדקאית, חשבי מראש ושוחחי על כך עם סביבתך הקרובה, את מי את צריכה בלידה איתך?

אני כותבת צריכה כי לא תמיד מי שאנחנו רוצות הוא בהכרח האדם המתאים ללוות אותך. חשבי על כך בצורה רציונלית וקחי בחשבון את כל השיקולים.

ההורים המיועדים יהיו איתך בזה אין ספק, וידאגו לכל דבר שתצטרכי אבל – ההתרגשות בשיאה, הלחץ גדול, כולם רוצים שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר ואת – את צריכה מישהו איתך שידאג אך ורק לצרכים שלך!!

כך ההורים גם יוכלו לקבל את תינוקם בשלווה ובידיעה שיש מי שדואג לך ומטפל בך ואת תוכלי להיות רגועה שיש מי שמטפל ודואג רק לך בלי הסחות דעת ותוכלי להתרכז בעצמך ובלידה.

ליווי של דולה עם ניסיון קודם בפונדקאות וליווי לידה פונדקאית יכול להיות אופציה טובה.

עם דולה תוכלי לקבל ריענון והכנה ללידה, תהיי בטוחה שהיא תהיה איתך בלידה ולא תצטרכי להסתמך על חברה/משפחה שישמחו להיות ולעזור אבל אולי ברגע האמת לא יוכלו.

דולה תישאר איתך גם לאחר הלידה ותוודא שהכל בסדר לפני שתיפרדו.

דולה עם ניסיון בלידת פונדקאות תוכל להכין אותך גם מבחינה רגשית, לגשר בין צוות בית החולים לבינך לבין ההורים ואף להכין את ההורים המיועדים לקראת החוויה המדהימה שאתם הולכים לעבור יחד.

משכב לידה –

אחד הדברים היותר חשובים שאני דואגת להדגיש בלידת פונדקאות. משכב הלידה הוא לא עבור התינוק, הוא עבורך ועבור גופך!

עשית מעשה כל כך מדהים, הגשמת חלום שבלעדיך לא היה מתגשם ונכון שאין לך תינוק בן יומו לטפל בו, אך אין זה אומר שהגוף שלך לא צריך את תקופת ההתאוששות.

את עברת לידה, מסע מדהים שמלווה בטראומה פיזית לגופך, עליך להבין את החשיבות של המנוחה שאת צריכה.

אל תתפתי לחזור מיד לשגרה, לניקיונות, סידורים ובישולים. דאגי מבעוד מועד לרשת תמיכה ועזרה שיוכלו להיות שם עבורך בימים שאחרי, תני לעצמך ולגופך לעכל את החוויה ולהתאושש ממנה.

כך גם מהבחינה הרגשית – התינוק הולך עם הוריו המאושרים הביתה וההורמונים נשארים איתך.

אין ספק שהיית מוכנה לחוויה, את יודעת שהתינוק לא שלך, יכול להיות שאפילו התייעצת עם איש מקצוע והכנת את עצמך נפשית….

הגוף שלך לא יודע את זה. התהליכים ההורמונליים בגוף מתרחשים כסדרם וההורמונים משתוללים ומשפיעים על כל קשת הרגשות שלנו.

היי מודעת לכך שככל הנראה תחווי עצב, דכדוך, שינויים במצב הרוח ותני לכל זה מקום.

עברת תהליך מדהים שהגיע לסיומו ופתאום את כבר לא במרכזו וזו הרגשה לגיטימית לגמרי. שוחחי על כך עם הקרובים לך, שתפי ברגשותייך ובמידת הצורך התייעצי עם איש מקצוע.

 

כתבה – גבריאלה קוליוק – דולה תומכת לידה המתמחה בליווי לידה פונדקאית ואמהות יחידניות, מטפלת בפרחי באך ומלווה נשים לחיים בריאים מבית גדולה.

מחפשת דולה שתבין אותך?
מלאי שאלון התאמת דולה ונכיר לך את זו שמתאימה עבורך.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב google

עוד
בבלוג