תזונה נכונה בהריון

נשים רבות מתקשות לחזור לגופן לאחר הלידה.
מדוע אנו משמינות במהלך ההריון ומה חשוב שנספק לגופינו דווקא בתקופה שכזו?
גלו וקבלו 6 עצות מעשיות לשמירה על תזונה בהריון:

מדוע אנחנו משמינות במהלך הריון?

במהלך ההריון מתוכנן גוף האישה להבטיח מאגרי אנרגיה לה ולעוברה בזמן גדילתו ברחם ובתקופת ההנקה.
אגירת השומן מתחילה בשיא עוצמתה כבר בשליש הראשון של ההריון, והולכת ופוחתת ככל שההריון מתקדם.
ההמלצות הרשמיות מגדירות עבור ההריון כולו- עליה של 12- 18 ק"ג או אפילו פחות.
צרכיו של כל גוף משתנים בהתאם למידת הרזון, או לחלופין עודפי השומן ההתחלתיים.
מלבד כמות השומן החדש שנאגר במהלך ההריון, העליה במשקל מורכבת גם מהעובר העצמו, השיליה, גדילת החזה, גדילת הרחם, נפח הדם ומי השפיר.

איך יבטיח גופך את צבירת השומן המהירה?

עלייתו של הורמון ה HCG במהלך השליש הראשון הוא זה שאחראי בין היתר גם להתקפי הרעב הבלתי נשלטים.
עוצמתם תגבר ככל שמאגרי השומן ההתחלתיים של האישה היו קטנים יותר ותקטן בדר"כ גם כתלות בבחילות ההריון.
אך אל דאגה, אם לא הספקת לעלות במהלך השליש הראשון כנראה תשלימי את הפער בהמשך.
אז כמה שומן בסה"כ את צריכה? אם אין לך עודפי שומן מדובר בסה"כ על 3-4 ק"ג של שומן לאורך ההריון כולו.

רעב או זללנות?

במידה ואת מפרגנת להריון שלך בהתקפי זלילה נהנתניים, כנראה שמלתחת הבגדים שלך תישאר בארון לתקופה ארוכה.
בכל פעם שמתחשק לך נשנוש, השאלה האמיתית שעליך לשאול את עצמך ובכנות היא- האם גופך באמת זקוק לכמות קלוריות עודפת או שההריון מהווה עבורך סיבה למסיבמבה (או אולי גלידה?).
במידה והגעת למסקנה שמה שאת חווה הוא רעב אמיתי כן חשוב שתקשיבי לגוף שלך, אבל חשוב עוד יותר שתקפידי להכניס לתוכו את מה שהוא באמת צריך. כמה דברים חשובים לשמירה על תזונה בהריון :

  1. עשי לעצמך כלל – לפחות 3 ירקות ביום. הירקות הם המקור האידאלי לסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוטריאנטים ייחודיים ולכן הם משביעים ומזינים (כדי למנוע בלבול, תפו"א וציפס אינם נכללים בקטגוריית הירקות).
    אם את לא נוהגת לאכול ירקות נסי לשלב אותם בשייקים עם פירות, במרקים, סלטים, ממרחים ותבשילים.
  2. ספקי את החשקים במאכלים הנכונים. לרוב הנשים בהריון יש חשק למאכלים עם טעמים חזקים, בדר"כ מתוק או מלוח.
    במקום חטיפים תעשייתיים הכיני לעצמך ממרחים מהירי הכנה שיוכלו לספק לך את הטעמים האלו.
    אני באופן אישי מתחברת מאוד לממרח לימון כבוש או לבנה.
  3. בא לך משהו מתוק? החליפי את העוגה/עוגייה בפרי. אננס
    גם פירות עשירים מאוד בסיבים, ויטמינים, מינרלים ונוטריאנטים ייחודיים, אך בניגוד לירקות הם גם עשירים בסוכר.
    נסי לאכול יותר פירות שלמים או טחונים ופחות מיצי פירות ופירות יבשים.
    אפשר לערבב אותם עם יוגורט וגרנולה או להכין מהם שייקים עם יוגורט, חלב שקדים או קוקוס ויש לכן נשנוש מעולה ומשביע.
  4. הגבירי את צריכת הסיבים, הויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון שלך מסופר פודס כמו זרעי צ'יה, שברי פולי קקאו, אסאי, קייל ומורינגה, שלבו אותם בשייקים.
  5. בחרי נכון את הפחמימות שלכן – פחמימות ריקות מתפרקות מהר, מעלות את רמת הסוכר וגורמות להשמנה.
    החליפי את המאפים, האורז, הפסטה, הפתיתים והדגנים המעובדים (קורנפלקס וחטיפים) בשיבולת שועל, שיפון, גריסים, קינואה וכוסמת.
  6. נסי להקפיד על 3 שעות בין הארוחה האחרונה לשנת הלילה. השעון הביולוגי שלנו מתרגל מהר מאוד לשינויים, גם אכילה לילית אחת מספיקה כדי להרגיל את הגוף לפתח רעב בשעות מאוחרת.

מקווה שהצלחתי לעזור ולו במעט. ובינתיים, נותר לי רק לאחל לך המשך הריון קל ובריא.
רוצות לקרוא טיפים נוספים בנושא תזונה בהריון ובכלל? כנסו לאתר שלי – נטע להב יועצת ומאמנת לתזונה נכונה 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב google

עוד
בבלוג