סימפיזיוליזיס בהריון – איך מתמודדים עם הכאב הזה?

סימפיזיוליזיס בהריון

הזיכרון הכי חזק מההיריון השני שלי הוא הסימפיזיוליזיס.
זה התחיל בקטן, בצורה נסבלת, כאבים בעצמות האגן בהליכה או בעמידה ממושכת. וככל שההיריון התקדם, אתו החמירו הכאבים באגן ובעצם הפוביס שהצטרפה לחגיגה (החיבור מקדימה, מעל שיערות הערווה), הירכיים והשוקיים. בשלב זה, להתהפך במיטה נמשך נצח, לקום מהמיטה היה מאתגר…
ואז גיליתי שיש לזה שם- סימפיזיוליזיס.כאב בהריון

קווים לדמותו

בזמן ההיריון מופרשים הורמוני הפרוגסטרון והרלקסין, שאחראיים על הגמשת המפרקים ורקמות החיבור, בכדי להכין את האגן ללידה. הסימפיזיוליזיס נגרם מעודף הפרשת ההורמונים, כלומר, נוצרת הגמשת יתר של המפרק הקדמי, א-סימטריה וחוסר איזון של מפרקי האגן.

הסימפיזיוליזיס מרגיש כמו כאב עמוק בעצמות עצמן, בצדי האגן, במפשעות, בירכיים, בעצם הפוביס, בטן תחתונה וגב תחתון. בנוסף, יש תחושה של מגבלה בתנועה.

פחות מ-3% מהנשים חוות תופעה זו החל מהחודש הרביעי להריון, ולכן היא אינה מוכרת מספיק לגניקולוגים.

אז מה עושים?

הדבר הראשון הוא לגשת לאוסטאופת לצורך בדיקה ואבחון. האוסטאופת על ידי מגע עדין, לפעמים כמעט בלתי מורגש, מאתר את הרצועות ששינו את איזונם ואת המפרקים שאיבדו את גמישותם האופיינית. בדיקת האוסטאופת אינה חושפנית או פולשנית, ונעשית בלבוש מלא.

אם ניתנה הגושפנקה שאכן זכית בסימפיזיוליזיס- האוסטאופת יאזן במגע עדין את רצועות האגן עד להרגשה שישנה חזרה לטווח התנועה התקין. במקרים מסוימים תינתן הנחייה ללבוש חגורת בטן בכדי לייצב את מפרקי האגן ולאזן את הלחץ התוך בטני. כדאי מאוד לחזור לטיפול לאיזון המפרקים לקראת הלידה.

דרך נוספת שעשויה להקל על התופעות של הסימפיזיוליזיס היא עיסוי רחם (ארויגו). זהו עיסוי מאוד נעים ומפנק, שיש ביכולתו להקל על הכאבים. בשיטה זו מעסים את אזור הבטן העליונה והתחתונה, גב תחתון, עצמות האגן והסקרום (עצם העצה המחברת את החלק האחורי של עצמות האגן). העיסוי מחזק את הרצועות התומכות ברחם, ועוזר לאיזון האגן והזרמת הדם.

גם טיפול רפלקסולוגיה יכול להקל על כאב, ע"י עיסוי ולחיצות באזור העקב ברגל, ונקודות לחיצה נוספות שמשקפות את אזור הפוביס והגב התחתון.

מה את יכולה לעשות בבית?

  1. דבר ראשון, שמירה על תנוחות ותנועות ברגליים מקבילות. להימנע מא-סימטריה. למשל ביציאה מהרכב הפני את כל גופך לכיוון הדלת, הוציאי את שתי הרגליים במקביל מהרכב והניחי על הקרקע.
    כשאת נשכבת לישון התיישבי על צדי המיטה והניעי את רגלייך ביחד ובמקביל לשכיבה על המיטה. גם כשאת קמה התרוממי לישיבה דרך הצד והניחי על הרצפה את רגלייך ביחד ובמקביל.
  2. שינה עם כרית בין הירכיים, כך שהרגליים יהיו מקבילות אחת לשנייה.
  3. התפנקי עם פיג'מת סאטן. הבד חלק ונעים, ומאפשר התהפכות קלה יותר במהלך השינה.
  4. למדי אילו תנוחות נעימות ואילו אינן נעימות לך, ונסי לעבור מתנוחה לתנוחה באיטיות. הימנעי מישיבה מזרחית, פיסוק, ישיבה רגל על רגל, הליכה מאומצת, עליה וירידה במדרגות רבות.
  5. את יכולה לקשור צעיף סביב לאגן, ומתחת לבטן התחתונה, על עצם הפוביס. איסוף האזור מקל על הכאב.
  6. מים. המון מים חמים. אמבטיות, מקלחות חמות, בקבוק מים חם ואפילו שהייה בבריכה. אם את שוחה, שימי לב לתנועות הרגליים ולגודל הפיסוק בזמן שחייה.young-pregnant-woman-with-doctor-in-hospital-midsection

ומה קורה בלידה?

מניסיוני כיולדת עם סימפיזיוליזיס ודיווחים של נשים רבות, הכאב בעצמות האגן לא ניכר. להיפך, יש טענה שאלו לידות קלות יותר, בזכות גמישות המפרקים שמקלים על התינוק לעשות דרכו החוצה.

אם בכל זאת מורגשת הפרעה, ישנן תנוחות שיכולות לעזור. את יכולה לבקש מהמלווים, בזמן הצירים לתמוך בעצמות האגן שלך, ממש לתת קונטרה וכך להקל עלייך בזמן הלידה. כדאי גם לעדכן את המיילדת בכדי שבשלב הלחיצות תשמור עבורך על פיסוק שאינו רחב מידי ובמיוחד אם תעזרי באפידורל, כיוון שהוא משתק פלג גוף תחתון ואנחנו רוצות להימנע מנזק מתמשך.

אם את יולדת ללא משככי כאבים כדאי לבדוק את האפשרות ללידה בתנוחה סימטרית כמו לידה על שש או שרפרף הולנדי (כיסא לידה הולנדי). אפשרות נוספת שאפשר לעלות מול המיילדת היא בדיקת פתיחה בעמידה, שאינה מחייבת פיסוק רחב, כך שתרגישי את טווח התנועה שנעים לך.

ואחרי הלידה?

בדרך כלל הכאבים עוברים מעצמם לאחר מספר שבועות מהלידה. ישנם מקרים בהם הסימפיזיוליזיס מבקר לזמן ממושך יותר (למשל, אם את מניקה). בכל מקרה, מומלץ מאוד לשוב לטיפול נוסף אצל האוסטאופת בכדי להחזיר את הגוף לאיזון לאחר הלידה, ובמיוחד את הרצועות המחזיקות את הרחם והאגן.

בנימה אישית,

ההיריון הזה זכור לי כמאתגר במיוחד. ניסיתי הכל מהכל.

בדיעבד, הסימפיזיוליזיס עם הכאב הפיסי שבו, אפשר לי להכיר ולהתחבר אל הגוף שלי בעוד מימד. הוא דרש ממני להבין מה טוב לי, ונתן לי לגיטימציה להתפנק בשלל טיפולים שהקלו עליי ועשו לי נעים. זמן לעצמי.

והלידה, וואוו. היא באמת הייתה משהו מיוחד. למרות ובזכות הכל.

אני כאן לכל שאלה והתייעצות.

אלינור אלוני . דולה תומכת לידה, מדריכת התפתחות תינוקות ומלווה בגישת BOT מבית גדולה.

סובלת מכאבים ותוהה אם זה נורמלי?

כנסי לאפליקציה של "גדולה אונליין" ותוכלי להתייעץ עם נשות מקצוע 24/7

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב google

עוד
בבלוג